фирми продукти
представяме
работа
 
8 страхотни градински къщички

У нас обикновено наричаме градинските къщички "бараки", но това наименование носи едно по-скоро отрицателно и пренебрежително звучене. А тези малки и функционални сгради, стига да са направени с желание и въображение, могат да ни служат не само като място за съхранение на градинските инструменти и всякакъв вид непотребни вещи, а и да играят ролята на декорация. Вижте няколко доказателства на тази теза.


1.  Къщичка с официален дизайн

градински бараки

Боядисана в зелено, за да е в унисон с разцъфналата градина наоколо, тази барачка е не само красива, но и практична, тъй като в нея могат да се съберат всякакви градински инструменти и консумативи. Оформена като миниатюрна къщурка, бараката разполага с прозорци и стандартен покрив, който подчертава официалния й дизайн.


2. Градинска къщичка – оранжерия

градински бараки

Лесна за направа и практична за употреба, къщичката – оранжерия осигурява на растенията вътре достатъчно слънчева светлина, като едновременно с това ги предпазва от студ и вятър. За целта покривът и представлява дървена рамка с прозрачни панели, под която са подредени саксиите. Макар да не е много голяма, бараката събира достатъчно растения, за да се използва като зимен дом на дворните цветя.


3. Стилна градинска барака

градински бараки

Тази барака е построена с толкова стилен дизайн, че прилича на малка къщичка. Тя изпълнява няколко функции – като студио, домашен офис и като външна всекидневна. Заедно с това в нея могат да се поставят градинските инструменти и аксесоари.


4. Къщичка за зеленчуци

градински бараки

Застанала на малък хълм в единия край на градината, тази кокетна барака е заобиколена от зеленина и сякаш се губи в нея. Освен като склад за градинските инструменти, тя играе ролята на заслон за зеленчуковите лехи в близост. Покривът на къщичката е частично остъклен, така че тя може да изпълнява ролята и на оранжерия.


5. Барака от стъкло

градински бараки

Тъй като тази бакара е почти изцяло направена от стъкло (по-скоро от стъклени прозорци в дървени рамки), нейната сърцевина е обляна в светлина. Ето защо тя е подходяща не само за зимуване на растенията, но и за лятна всекидневна в горещите летни дни. Яркият син нюанс на къщурката пък внася свежест и настроение в градината, заедно с кокетната бяла дървена ограда в близост.


6. Барака във викториански стил

градински бараки

Предната част на тази градинска къщичка в официален стил представлява съвкупност от 6 правоъгълни прозореца, през които влиза предостатъчно естествена светлина. Кокетният й дизайн пък е подчертан от настилката от тухлени павета, върху която тя е построена, както и от стилната ограда от ковано желязо. Така оформена, сградата се превръща във фокусна точка на целия екстериор на градината, като едновременно с това събира в себе си немалко растения и градински аксесоари.


7. Къщичка от дърво

градински бараки

Тази барака е изградена изцяло от дърво, като са използвани предварително изготвени елементи, от които е сглобена. Семпла и елегантна, тя е не само функционална, но и красива по един естествен и непринуден начин. Кокетната дървена ограда до нея подчертава красотата й и я допълва чудесно. Бараката е място за съхранение на градинската декорация, както и да част от инструментите и аксесоарите за градината.


8. Градинска къщичка в задния двор

градински бараки

Построена в единия край на дворчето, тази елегантна градинска барака добавя чар и интерес към екстериора. Макар да служи за поставяне на градинските инструменти и растения, сградата играе ролята и на фокусна точка, около която е изграден целия архитектурен план на градината, обединявайки всички елементи от нея около себе си.


Източник: remodelingcenter.com







Няма коментари


ключови думи
градински бараки, градини, екстериори

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg